Hirurške intervencije

Nudimo Vam usluge koje obuhvataju širok spektar stomatoloških zahvata, kako jednostavnih tako i komplikovanih hirurških procedura.

Rutinska ekstrakcija zuba

 

Kada je u pitanju zub koji ne može biti spašen, vađenje je jedino rešenje. Postoji nekoliko situacija kada se mora izvršiti vađenje zuba, kao što je terminalna faza parodontopatije, potreba za ortodontskom terapijom, prenatrpanost zuba ili kada je zub teško oštećen zbog traume. Naši stručnjaci će Vam pomoći da procene da li je vađenje zuba neophodno i pružiti Vam savete o postupku i načinu lečenja nakon intervencije.

 

Hirurška ekstrakcija zuba

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se može odlučiti za hirurško vađenje zuba. Jedan od najčešćih razloga je vađenje umnjaka ili očnjaka, koji zbog svog položaja mogu izazvati komplikacije. Takođe, postoje zubi koji se ne mogu izvaditi rutinski zbog svog položaja ili oblika. U tim slučajevima, hirurško vađenje zuba je neophodno. Naši stručnjaci pažljivo će proceniti Vaše stanje i preporučiti odgovarajuću proceduru vađenja zuba koja će biti najefikasnija i najbezbolnija za Vas.

 

Frenektomija

 

Ukoliko imate problema sa normalnim funkcionisanjem jezika i usana zbog izraženog, debelog i visoko pripojenog frenuluma, mišićno-vezivno-sluzokožnog nabora, hirurška procedura kojom se uklanja taj nabor može biti rešenje. Ovo se posebno odnosi na decu, ali i odrasle, gde resica (frenulum) može uzrokovati dijastemu (razmak) između gornjih centralnih sekutića. Kod zadebljanog frenuluma u donjoj vilici, odizanje jezika može biti otežano, a u nekim slučajevima i govor. Hirurška intervencija se primenjuje samo kada se ovi problemi ne mogu rešiti drugim metodama.

 

Hirurška intervencija režanj operacija

 

Jedan od načina lečenja parodontopatije je režanj operacija, hirurški pristup koji se koristi u cilju uklanjanja patološkog sadržaja iz parodontalnog džepa. Ovaj pristup omogućava hirurgu da pod kontrolom oka ukloni sav patološki sadržaj iz parodontalnog džepa i tako pomogne u obnavljanju tkiva zuba. Regenerativni materijali se koriste za stvaranje novih elemenata potpornog aparata zuba, čime se postiže čvršća fiksacija zuba i duži njegov opstanak u vilici. Ovaj pristup se primenjuje u slučajevima kada druge metode lečenja ne daju željeni efekat.

 

Apikotomija (resekcija vrha korena zuba)

 

Oralna hirurška intervencija koja se naziva apikotomija, ima za cilj uklanjanje patološkog procesa oko vrha korena zuba. Ova procedura se obavlja kada endodontski tretman ne uspeva da reši problem, a infekcija se i dalje zadržava u kanalu korena. Nakon temeljne pripreme, hirurg pristupa korenu zuba i pažljivo uklanja vrh korena zajedno sa okolnim tkivom. Nakon toga, kanal se čisti i zatvara se specijalnim materijalom kako bi se sprečila dalja infekcija. Apikotomija može biti spas za zube koji su inače osuđeni na vadjenje.

 

Hirurška intervencija gingivektomija / gingivoplastika

 

Hirurška intervencija kojom se uklanja deo mekih tkiva, odnosno desni, naziva se gingivektomija. Ovim hirurškim zahvatom se koriguju defekti u obliku, položaju i količini desni oko zuba. Gingivektomija se najčešće primenjuje iz estetskih razloga, ali i kao deo ortodontske i parodontalne terapije. Kada je odnos između desni i zuba narušen, to se može manifestovati kao gummy smile, što se rešava produženjem kliničke krune zuba i produženjem vidljivog dela zuba. Ovakvim zahvatom se menja oblik i izgled prednjih zuba, što ima značajan uticaj na izgled osmeha.

Testmon
Testmon
Testmon
Testmon
Testmon
Testmon
Testmon
Testmon
Slide 1
Testimonials 01 white
Najbolja ordinacija u regionu i šire. Sve pohvale za ceo tim i za doktora Milana. Moja preporuka

Marija Zogović

Pacijent

Slide 2
Testimonials 01 white
Najbolji i najsavremeniji 3D ortopan u regionu! Prijatan ambijent i ljubazno osobolje, sve pohvale, oni su moj odabir!

Ana Araškov

Pacijent

Slide 3
Testimonials 01 white
Već po samom dolasku će vas sačekati nasmejano i ljubazno osoblje. Najbolji stomatološki centar, profesionalno osoblje koje će vam dati sve informacije i savete. Iskrena preporuka

Filip Zarija

Pacijent

Slide 4
Testimonials 01 white
Odličan i profesionalan tim. Jako prijatna atmosfera, a pored toga i vrhunski rade svoj posao. Sve preporuke!!!

Milan Milović

Pacijent

Slide 5
Testimonials 01 white
Svaka čast, veoma ljubazni profesionalni i brzi, moja preporuka!

Nemanja Šćekić

Pacijent

Slide 6
Testimonials 01 white
Kompletna stomatološka usluga na jednom mestu. Jednostavno najbolji. 5+

Marina Tošović

Pacijent

Slide 7
Testimonials 01 white
Prezadovoljan uslugom i tretmanom. Sve pohvale. Velika preporuka.

Stefan Crowns

Pacijent

Slide 8
Testimonials 01 white
Pristojno mesto i najbolji!

Božidar Rakić

Pacijent

previous arrow
next arrow

Zakažite Pregled

Pozovite nas radi konsultacije i odabira termina za pregled.

Hirurške intervencije
Scroll to Top