Snimkom do
željenih rezultata

Zubna Ordinacija Kraljevo

Vaša i naša sigurnost u dijagnozi i adekvatan plan terapije

Preciznim ortopan snimkom (Rendgen) pravimo najbolji plan terapije, koji odgovara vašoj situaciji. Pravimo razliku između toga da li će problem biti rešen odmah i trajno ili će se desiti komplikacije koje mogu biti ozbiljne.

Velikim iskustvom naših stručnjaka i savremenom tehnologijom garantujemo najbolje moguće rešenje za svakog našeg pacijenta.

3D snimkom pravimo razliku!

Rendgen

Koliko je sigurno?

U cilju sigurnosti naših pacijenata, primenjujemo digitalno snimanje zuba, što podrazumeva minimalnu izloženost zračenju.

Sprovođenje ove metode poveravamo iskusnim stručnjacima za dentalnu radiologiju, koji prolaze kroz obuku u skladu sa propisima Zavoda za zaštitu od zračenja. Ovi snimci predstavljaju osnovu za primenu savremenih protetskih rešenja u stomatologiji.

3D Radiogram

Trodimenzionalni snimak je najnaprednija dijagnostička metoda u stomatologiji, koja pruža izuzetno precizan uvid u stanje zuba i kostiju obe vilice. Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu sistema za stomatološku dijagnostiku, moguće je napraviti snimak visoke rezolucije sa minimalnom izloženošću pacijenta zračenju. Ovaj tip snimka omogućava stomatolozima da otkriju najsitnije detalje u gustini kostiju i stanju zuba, što je ključno za preciznu dijagnostiku i lečenje.

3D Radiogram

Telerendgen

Ortodoncija se ne može zamisliti bez profilnih i frontalnih snimaka, koji su ključni za dijagnostiku i planiranje terapije. Zahvaljujući napretku tehnologije, danas su snimci sa minimalnom dozom zračenja, a visoka preciznost omogućava ortodontima da procene stanje vilica i zuba, što rezultira najboljim mogućim tretmanom.

Telerendgen
Telerendgen

Dečiji ortopan

Kod digitalnog ortopanskog snimka zabeležen je standardan kvalitet, dok je smanjena doza zračenja, što ga izdvaja u odnosu na druge dijagnostičke metode. Digitalna tehnologija koja se koristi prilikom snimanja omogućava visok nivo preciznosti, smanjujući potencijalne rizike za pacijenta.

Dečiji ortopan

TMZ

Snimak temporomandibularnog zgloba, koji se pravi u dve projekcije sa otvorenim i zatvorenim ustima, predstavlja veoma preciznu dijagnostičku metodu za otkrivanje eventualnih disfunkcija zgloba. Ova metoda omogućava stomatolozima uvid u stanje zgloba i pruža im potrebne informacije za donošenje najboljih odluka u terapiji.

TMZ

Korisne informacije

Digitalni snimak obe vilice, donjo-viličnog zgloba i sinusa gornje vilice pruža precizne informacije o vašem oralnom zdravlju. Sadržaj ovog snimka može se sačuvati na različite načine, kao što su folija, CD ili E-mail.

Ortopan snimak predstavlja obavezan deo pregleda kod stomatologa i koristi se za opšti pregled, kao i za kontrolu nakon dužeg vremena. Na snimku se prikazuju svi zubi u obe vilice, vilični zglobovi i deo viličnog sinusa. Osim toga, vidljivi su i zubi koji nisu iznikli, položaj korenova i stanje kostiju obe vilice.

Mali snimak ili dentalni radiogram, je vrsta snimka na kojem se može videti nekoliko susednih zuba, obično do tri. Ovaj snimak je često potreban u dijagnostici zuba koji su u poodmaklom stadijumu karijesa ili se javljaju problemi sa desniama. Polje snimanja je manje od ortopana, ali zahvaljujući njegovoj preciznosti, lekar može dobiti jasniju sliku o stanju pojedinačnih zuba. Ova metoda se često koristi prilikom kontrole i lečenja zuba.

CBCT snimak je najsavremeniji način snimanja u stomatološkoj radiologiji. Precizniji je od ortopana i koristi tehnologiju sličnu medicinskom skeneru, ali uz značajno manje zračenje. Uz pomoć velikog broja preseka koje aparat pravi, 3D snimak nema skrivenih ili deformisanih struktura, jer prikazuje sve dimenzije struktura i njihov odnos 1:1. Ovaj snimak se najčešće koristi prilikom oralno-hirurških zahvata, ugradnje dentalnih implantata, lečenju zuba sa više korenova i kod drugih specijalističkih stomatoloških procedura.

Postoje različite vrste snimanja u stomatologiji, koje se koriste u različite svrhe. Vaš stomatolog će preporučiti odgovarajući snimak u zavisnosti od Vaše specifične situacije. U Ortopan centru Vam nudimo sve vrste snimanja bez potrebe za prethodnim zakazivanjem ili uputom.

U našem Milosavljević Ortopan centru posedujemo najnoviju generaciju aparata za snimanje, koji osiguravaju precizne i brze snimke. Snimanje traje manje od jednog minuta, a nakon toga se ortopan ili dentalni radiogram obrađuju u roku od dva do tri minuta, nakon čega se štampaju. Celokupna poseta našem centru obično traje oko deset minuta. Za 3D snimak, obrada traje nešto duže (oko 15 minuta), jer je snimak složeniji i precizniji.

Rendgen tehnologija se vremenom značajno unapredila, tako da danas moderne rendgen mašine koje se koriste u stomatologiji, poput onih koje su dostupne u našem centru, omogućavaju snimanje sa minimalnim dozama zračenja, bez gubitka kvaliteta slike. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, dobijaju se precizni snimci koji su od velike važnosti u dijagnostici i lečenju stomatoloških problema.

 

Cenovnik

Zahvaljujući primeni najnovijih tehnologija i najvišim standardima kvaliteta, naš centar za stomatološki rendgen izgradio je reputaciju kao vodeća ustanova u Srbiji. Naši visoko stručni stomatolozi rade u skladu sa svim pravilima zaštite od zračenja i poklanjaju posebnu pažnju pacijentima, dok neguju visoke profesionalne principe prema svojim kolegama.

U našem stomatološkom centru, svi snimci se izvode na najkvalitetnijim rendgen aparatima, koji su opremljeni najnaprednijom tehnologijom, kako bi se obezbedila najmanja moguća doza zračenja za naše pacijente.

Snimke preuzimate nakon nekoliko minuta, u zavisnosti od vrste snimanja

3D Radiogram

Cena

Standardna dimenzija, veliko polje

5.200 RSD

Ortopan

Cena

Dentalni radiogram – (Standardni, digitalni)

600 RSD

Segmentni snimak

Digitalni ortopan

1.500 RSD

Dečiji ortopan

1.500 RSD

TMZ zglob

1.500 RSD

Profilni telerendgen
Frontalni telerendgen
Paranazalne šupljine

Carpus (snimak šake)

Zakažite Pregled

Pozovite nas radi konsultacije i odabira termina za pregled.

Scroll to Top